Anna Skipper menar på att vi blir som vi äter. Vilket är en sanning. Men, du blir även så som du rör dig. Detta är en ekvation som alla förstår: rör du dig lite, så gör du inte av med så mycket om mer fastar därav på din kropp. Om du däremot lever ett aktivt liv så förbränner du mer än vad du stoppar i dig och gör att du kan bibehålla en sund livsstil. Och, egentligen, vem vill inte ha en sund livsstil? Det handlar bara om att vi ska koma igång och få inspiration. Sen kan man debattera hur mycket vi ska träna – och hur mycket företagen ska kunna lägga sig i. I DN publicerades det en artikel där de tar upp hysterin med att vi måste röra på oss och att det börjar bli viktigare än vår bildning. Detta med boken ”Corpus delicti” i fokus som speglar ett framtidsscenario med fitness i fokus.

Den gyllene medelvägen

Vad vi bör sträva efter är den gyllene medelvägen där vi tänker på vår hälsa och försöker leva ett liv där vi orkar med att göra allt vi vill göra. Det är när vi upplever begränsningar – både åt båda hållen, som vi bör stanna upp och tänka till på hur vi lever, och hur vi vill leva. För att kick-starta gäller det att finna inspirationen. Du kan bege dig ut på stan och inhandla snygga träningskläder och bra fitness skor. Sedan kan du uppföra ett träningsschema där du har koll på din träning. Men, den bästa moroten är självfallet det resultat du ser i spegeln och känner i din kropp. För, du kommer känna skillnad!

Beach 2013

En annan morot är självklart beachen 2013. Något de flesta satsar på och går ut starkt efter nyår och för många löften. Tänk istället långsiktigt istället för att du ska bränna ut dig. Du kommer tacka dig själv i sommar om du göra det.