Något som sprider sig som en löpeld genom landet är hashtaggen #GeBortTillSport där TV4 samlar in begagnade sporttillbehör och ger till barn och familjer som själva inte har råd att köpa nya sportsaker vilket gör att barnen går miste om idrotten.

Tidigare har vi Blogg om sportskrivit att innebandy är mer än bara en sport, det är en gemenskap som knyter kamratband för livet. Men tyvärr är det inte alla barn som har möjlighet att vara med eftersom att deras familjer inte har råd att betala för sporten barnet vill utöva. Något som man dock ska lägga på minnet att själva deltagandet ofta är gratis eller en mindre summa som betalas årsvis – det är alla prylar som behövs för utövandet av av sporten som kostar. Men det vill kampanjen under hashtaggen #GeBortTillSport råda bot på. Den går nämligen ut på att samla in begagnade sporttillbehör och prylar som sedan ges till de barn som vill idrotta – och det är många människor engagerade i kampanjen. Därför har TV4 tagit sig an att åka omkring i vårt avlånga land och samla in sakerna som skänks – och på kanalens hemsida håller man olika auktioner för att samla in pengar. Bland annat har man auktionerat ut kända idrottares matchtröjor, racket eller rent av lektioner i en viss sport som en kändis inom sporten lär ut.

Varför började man kampanjen?

Anledningen till att man startat kampanjen är för att idrotten i sig faktiskt är tänkt att vara något till alla, men som det ser ut idag är det inte alla som får eller kan vara med på grund av sin ekonomiska situation. Det tycker TV4 är orättvist och vill att alla barn och ungdomar ska vara välkomna i idrottens värld vilket gjorde att man tog initiativ till kampanjen – där finansiella vinster från auktionerna på nätet går till Rädda barnens projekt High Five, som arbetar för att öppna upp sport och idrott för alla. Så om du har något att skänka bort, såsom ett par för små fotbollsskor, skridskor eller kanske en innebandyklubba du inte har användning för längre, kika då in på TV4:s hemsida och se vilken stad de kommer med sin insamling härnäst!