Funderar du på att starta ett hockeylag? Då finns det en hel del administrativt som bör ses över – både när det kommer till medlemsregistrering och inköp av sportprodukter såsom ishockeymål och klubbor.

Bild lånad från Nordicsport.se

Om du och några vänner brinner för ishockey och vill starta ett eget lag så finns en del saker att tänka på. Först bör ni rimligtvis ha tillgång till en ishockeyhall dit ni kan köpa till rätt sportprodukter såsom riktiga ishockeymål vilket kan inhandlas på Nordicsport via direktlänken http://www.nordicsport.se/produkter/ishockeyutrustning/ishockeymal/. Nästa steg är sedan att registrera laget och i guiden till hur man går tillväga för att starta en ishockeyförening, vilket krävs för att starta ett ishockeylag som får vara med i olika turneringar, skriver Stockholms Ishockeyförbund som följer:

”För att föreningen ska bli medlem i Svenska Ishockeyförbundet (SIF) gäller numera att den måste ha ett organisationsnummer. Ansökan om organisationsnummer kan göras på skatteverkets webbplats.” – läs mer här.

Tips om hur du bildar förening i ishockey

När du ska ansöka om ett medlemskap i Svenska Ishockeyförbundet måste du alltså ha ett organisationsnummer, och detta organisationsnummer måste du också ansöka om hos Skatteverket på deras hemsida, vilket du enklast gör via denna direktlänk: https://www.skatteverket.se/foretagorganisationer/blanketterbroschyrer/blanketter/info/. Via länken hittas även information om vart blanketten ska skickas och du kan steg för steg fylla i all väsentlig information. När du sedan får ditt organisationsnummer ska du gå till Svensk Idrotts hemsida och ansöka om medlemskap. Där guidas du genom hela ansökningsprocessen steg för steg. Klicka här för att ansöka om medlemskap.