På sistone har temaresor slagit stort hos researrangörerna. Många vill vara aktiva på sin semester på olika sätt. Vissa vill vandra. Andra vill segla. Ytterliggare andra vill träna, löpning och gym. Och för några är det bästa de kan tänka sig att se på sport. Sedan finns självklart klassiker som skidsemester som även det i grunden är en temaresa.

I år satsar charterbolagen stort på träningsresor som kan passa många träningsintresserade. All inclusive med träning på schemat tycks locka många, i alla fall om man får tro GP. Svenskarnas träningsintresse leder till att hela träningsindustrin blomstrar, allt ifrån träningskläder och utrustning till personliga tränare och nu även träningsresor. Men man ska heller inte glömma svenskarnas stora sportintresse. Exempelvis är det väldigt många svenskar som är oerhört intresserade av fotboll och gärna tittar på när topplagen gör upp – live. En fotbollsresa kan för många vara en oerhört häftig och oförglömlig upplevelse. Inte nog med att man får se sitt favoritlag göra upp mot ett annat storartat fotbollslag, man får dessutom göra det utomlands. Att bara resa utomlands till en annan kultur brukar vara en upplevelse för de flesta, att dessutom få kombinera det med sitt största fritidsintresse är praktiskt taget en dröm i uppfyllelse.

Att åka på en fotbollsresa är inte alltid helt billigt. Men jämför man flera olika aktörer och gör sin research går det helt klart att komma undan till överkomliga priser. I Aftonbladet kan man läsa bra tips om hur man får ner priset på sin fotbollsresa. Och tänk på att en fotbollsresa är något man inte gör en gång i månaden direkt, ibland kan det vara värt att unna sig lite extra. Det kan faktiskt vara en väldigt bra present. Det går även att paketera egna resor, vilket kan blir billigare, men ofta är omständligare. Läs lite tips om hur du kan gå tillväga här. Om du däremot snarare vill luta dig tillbaka och låta någon annan göra ett fabulöst paket åt dig rekommenderar vi varmt http://www.olka.se/fotbollsresor/. Med ett brett kontaktnät och mycket erfarenhet kan man göra rena underverk med skräddarsydda fotbollsresor, eller ett färdigt paket.