När du närmar dig 45 års ålder är det rimligt att säga att du är i medelåldern. Om du inte redan tränar är det bra att börja med det nu, det gör säkerligen ditt liv både längre och hälsosammare. Men vad för träning är perfekt när du är lite äldre?

träningTräning och hälsosamt leverne med bra kost, näringsintag med vitaminer och kosttillskott från https://www.vitaelabkosttillskott.se/ och bra sömn gör en stor sak för hälsan, särskilt om du börjar bli äldre och befinner dig i medelåldern. Men vad för träning får kroppen att komma igång?

Träning i medelåldern

När du är 40+ är det ofta full fokus på jobb och eventuellt barn. Det kan skapa ett fullmatat schema som ger lite tid till träning. Men försök att få in det på agendan, det hjälper dig att få återhämtning och mer energi. Vardagsmotionen är viktigast. Ett tips från en PT i en artikel i Topphälsa är följande:

Kör gärna powerwalk, löpning, dans, cykling, simning, längdskidor, i kombination med styrketräning på gym eller gummiband och hantlar hemma.

Glöm heller inte yoga för att mjuka upp dina leder och alla spänningar i musklerna. Promenader är även det en viktig motionsform som håller dig i form, kombinera som nämnt med styrketräning. Mer om detta i denna artikel i Måbra.

Rätt mat för en 40-åring?

Och vad är bra att äta när du vill komma i form i 40-årsåldern? Det rätta svaret är fibrer från kornigt bröd, grönsaker, bär och mindre rött kött. Kolla upp järnvärdet om du känner dig trött, eftersom ämnesomsättningen börjar sjunka i medelåldern. Försök att undvika läsk, öl, juice som i stort sett endast är icke-mättande kalorier.