Är du en av alla dem som faktiskt vill lyckas i år? Lyckas på riktigt med att både hålla nyårslöftet och kicka igång det där nya och hälsosamma livet. Nu finns det inte längre några ursäkter. Efter att ha lyckats mindre bra tidigare år, är det lätt att känna att man antingen kör rätt in i kaklet eller låter bli. En känsla som är värd att ta vara på. Att börja träna och leva livet mer hälsosamt, behöver varken vara komplicerat svårt eller dyrt- så länge som man har motivationen och det driv som krävs för att fortsätta leva med de godare vanorna.

Dyra kostnader är en myt

Att det hälsosamma livet skulle kosta en förmögenhet, på grund av dyra gymkort, utrustning och träningskläder är en myt. Några av tillvägagångssätten till att i slutändan komma billigare undan, tillsammans med den nya hälsan och kanske till och med den nya kroppen, är bland annat att:

  • För att börja träna själv hemma kan man behöva viss utrustning. På nätet finns det ett stort utbud av annonser för begagnade sportsaker, precis lika bra som dem man köper nytt i butiken. Många svenskar har nämligen sportutrustningar hemma, dessutom sparsamt eller icke använda, att sälja begagnat till bra priser.
  • Gymmet är inte allt. Precis lika bra som det går att springa på ett löpband, går det att springa på i ett löpspår ute i naturen. Skillnaden? Naturen kan vi låna kostnadsfritt.
  • Ta tillvara på årstidsvariationer. Skridskor och skidor under vintern kan lätt bytas mot cykling och simning under sommaren. På så sätt tar man både tillvara på vardagen och på det som miljön har att erbjuda.